vrijdag 2 juni 2017

City trip Maastricht!

Het stond al heel lang in onze agenda om een keer een dagje Maastricht te doen. Eindelijk was het zover rond 8.00 uur zaten wij in de auto om richting het mooie Zuid Limburg te gaan.

De afgelopen tijd had ik behoorlijk wat tips verzameld om de leuke hotspots te bezoeken. Of deze tips allemaal gingen lukken dat wisten we niet. Maar dan hadden wij weer een reden om terug te gaan.

Als je aankomt in Maastricht met de auto dan kun je het beste parkeren bij de Q Parking bij het station. Daarna hebben wij een fiets gehuurd bij Aondestasie fijne stadsfietsen en wij werden er ook goed geholpen.

Maastricht is echt een stad om te fietsen! Soms moet je wat heuvels op maar de straatjes en en hofjes zijn met de fiets heel goed te bereiken.

Onze eerste koffie stop was bij de super leuke plek "De Brandweer Kantine" Hier hebben wij genoten van een heerlijk stuk Limburgse Vlaai en koffie. Echt een toffe plek waar je ook kunt lunchen of diner.Na de goede koffie zijn wij richting Sint Pieter gereden op onze fiets. Bij Sint Pieter hebben wij heerlijk gewandeld en genoten van het mooie heuvellandschap. Na deze heerlijke wandeling sprongen wij weer op de fiets want het was tijd voor de lunch. Maastricht heeft zoveel heerlijke plekken om te lunchen maar wij hadden gekozen voor Restaurant Rozemarijn. Dit restaurant heeft een heerlijk binnen plein waar je heerlijk kunt eten bij mooi weer.


Na de lunch gingen wij weer verder op pad! Dit keer naar de leukste straatjes van Maastricht. Achter het Vleeshuis en Minckelsstraat! Hier vind je onder andere verschillende woon en design winkels. Zoals Festen echt een verrassende winkel!Na al dat schoppen waren wij wel toe aan een heerlijk biertje. Net buiten de stad ligt een oude Tapijn karzarne. Hier kun je sinds een paar jaar ook heerlijk lunchen/diner en in ons geval een biertje drinken bij het Brasserie Tapijn.


Als afsluiting van de dag hadden wij wel zin in een ijsje! Waar kun dat het beste doen in de super leuke wijk Wijck bij Luna Rosa.Geen opmerkingen:

Een reactie posten