donderdag 24 augustus 2017

City trip Nijmegen!


Nijmegen de studenten(stad)! Maar zeker ook een stad om te bezoeken als stedentrip.  

TIP: ga Logeren bij Bed&Breakfast Het Heide Huisje en combineer de stad Nijmegen met de stad Den Bosch.

Omdat je er zoveel te zien is besloten wij een map van Follow Fox te gebruiken. Super overzichtelijke map waar alle leuke hotspots van Nijmegen in staan.  

TIP: Om zoveel mogelijk te zien adviseren wij een fiets te huren. Bij het station kun je al een fiets huren voor 7,50 per dag!

Nijmegen heeft zoveel pleintjes en straatjes waar je kunt stoppen voor koffie/lunch/diner of voor een heerlijk wijntje of biertje. Bij elk pleintje zei ik oh ah wat mooi! :-)


Onze eerste stop was bij Borbaleta
TIP: Neem de Caramel koffie met de taart van de dag.


Natuurlijk zijn er ook super toffe (design) winkels waar je inspiratie op kunt doen! 
Onze favorieten zijn wel Subba en C-Concept!

Subba is gevestigd in de Lange Hezelstraat. In deze straat zijn nog veel meer leuke winkels en eet en drink plekjes. 
C-Concept is gevestigd bij de Honing fabrieken! Hier vind je ook nog andere hotspots zoals Meesterproef

Na al dat shoppen was het weer tijd voor een kopje koffie. Door het fietsen kom je steeds weer verrassende plekjes tegen. Onze stop was bij DOWN TOWN! Super leuke plek gelegen aan een plein. De plek heeft veel licht en een prachtige inrichting. 

Omdat mijn lieve vriend Jan Hein gestudeerd heeft in Nijmegen moesten we natuurlijk ook nog even langs zijn oude wijk (vlakbij de Universiteit) waar hij vele uren heeft doorgebracht. 

Als verrassing had hij een lunch geregeld bij Restaurant Beau.Dit Restaurant is prachtig gelegen bij het Park Brakkenstein. Het ligt iets buiten het centrum maar dit park moet je zeker bezoeken als je tijd over hebt en als je even de rust wilt opzoeken. :-)


De tijd ging wel heel snel! Dagje Nijmegen is veel te kort. Wij komen zeker terug want er zijn genoeg redenen. 
Als afsluiting gingen wij een borrel drinken bij Meesterproef bij de Honing fabrieken. Wederom fijn dat wij de fiets hadden want het Honingcomplex ligt iets buiten het centrum. 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten